Nørreport Centret - 7500 Holstebro - Telefon 9742 1495 - mail@dyrberg-hansen.dk -

Åbningstider: Mandag-fredag: 08.00 - 16.00

Vores telefon tider er:

Mandag 8 - 15.30

Tirsdag 8 - 16.30

Onsdag 8 - 15.30

Torsdag 8 - 14

Fredag 8 - 14

Hvis du høre telefonsvaren kan vi have været nødsaget til at sætte den på pga travlhed. Prøv venligst at ringe senere eller send evt en mail på mail@dyrberg-hansen.dk

 

KLINIKKEN HOLDER LUKKET KRISTI HIMMELFARTSDAG OG FREDAG DEN 19 MAJ

 

Snorkeskinner

40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker. 
Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen. Afslapningen i svælget mindsker svælgvolumen og dette får det bløde væv til at vibrere, når man trækker vejret. Vibrationen frembringer snorkelyden, som kan variere fra en tung vejrtrækning til en næsten øredøvende buldren, til stor gene for både den snorkende og dennes partner. 

Hos 30-50 % er problemet mere end blot social snorken. Hos den gruppe er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som i de alvorligste tilfælde kan føre til for højt blodtryk og/eller kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes 2 (sukkersyge). 
Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i en alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvn og resulterer i morgenhovedpine, manglende energi og udtalt træthed. 

Men heldigvis kan snorken behandles - også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange å¨r har været gængse metoder. Både snorken og søvnapnø kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet her på klinikken. 

Skinnen hedder en OSS-skinne og bliver specialfremstillet til hver patient. Vi tager et aftryk af dine tænder og sender det til et laboratorium, hvor skinnen fremstilles. 

Skinnen er udviklet i samarbejde med flere tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetsshospital. OSS-skinnen virker ved at sørge for bedre plads i mund og svælg til vejrtræning. Når du bruger snorkeskinnen om natten, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt, således at der skabes friere luftveje ned til lungerne. Denne enkle løsning, der ikke føles ubehagelig, men hurtig bliver til en vane, kan forbedre din søvn drastisk