Nørreport Centret - 7500 Holstebro - Telefon 9742 1495 - mail@dyrberg-hansen.dk -

Åbningstider: Mandag-Onsdag 08.00 - 16.00; Torsdag-Fredag 08.00-15.00

Vores telefon tider er:

Mandag 8 - 15.30

Tirsdag 8 - 15.30

Onsdag 8 - 15.30

Torsdag 8 - 14.30

Fredag 8 - 14

Hvis du hører telefonsvaren kan vi have været nødsaget til at sætte den på pga travlhed. Prøv venligst at ringe senere eller send evt en mail på mail@dyrberg-hansen.dk

Klinikken holder lukket pga kursus fra 11 april 2024 kl.14.00 til mandag 15 april 2024 kl.8.00

Klinikken holder lukket fredag 10-05-2024 efter Kristi himmelfart

KLINIKKKEN HOLDER SOMMERFERIE LUKKET UGE 28 og 29 og åbner igen uge 30 fra kl.8.00-12.00 fra mandag til fredag. Fra uge 31 gælder vores normale åbningstider igen.

 

 

 

Caries

Når du kommer til regelmæssig undersøgelse, er caries en af de ting vi undersøger dig for.  Caries er en af de mest almindelige tandsygdomme og de fleste har oplevet at få lavet en fyldning i en tand.  Caries opstår, hvis tænderne ikke holdes rene.  Der dannes bakteriebelægninger, som omdanner den sukker vi får via mad og drikke til syre, som nedbryder emaljen.  Caries er en langsomt fremadskridende proces.  I starten ses kun hvid afkalkning af tanden, senere bryder tanden sammen og hullet opstår.

Fluor

Den hvide kridtede overflade kan vi fluorbehandle og dermed forebygge udviklingen af et egentligt hul, mens et hul skal repareres.

Røntgen

Huller mellem tænderne sidder ofte skjult, derfor er det nødvendigt at checke dine tænder med røntgenbilleder ca. hvert 2. - 3. år.

Behandling

Et hul eller cariesangreb skal renses ud før det fyldes op igen.  Når vi har renset angrebet vurderer vi i hvert enkelt tilfælde, hvad der er det bedste fyldningsmateriale.  I for-/og hjørnetænderne bruges altid plast, i kindtænder har vi både sølvamalgam og plast.  Sølvamalgamet er det ældste og bedst kendte fyldningsmateriale, det er billigst og bruges stadig.  Plast er tandfarvet og kosmetisk flottere, men er dyrere og en mere tidskrævende behandling.  Afhængigt af cariesangrebets beliggenhed, dybde og evt. revner i tænderne m.m., vil vi altid råde dig til den bedste behandling. 

Rodbehandling

Nogle gange er et hul så dybt, at det når helt ned til tandens nerve.  Dette giver ofte smerter/tandpine, men kan også forekomme uden smerter.  I disse tilfælde er en rodbehandling nødvendig.  Ved en rodbehandling fjerner man tandens nerve, renser og desinficerer rodkanalerne - hvilke der kan være fra 1 - 4 af afhængig af tanden - og fylder kanalerne op igen.  Denne behandling kræver ofte flere besøg.  Rodbehandlede tænder er mere "skøre" og sprøde end øvrige tænder og har stor risiko for at flække, hvorfor vi anbefaler at få en krone på en rodbehandlet tand.