Nørreport Centret - 7500 Holstebro - Telefon 9742 1495 - mail@dyrberg-hansen.dk -

Åbningstider: Mandag-fredag: 08.00 - 16.00

Vores telefon tider er:

Mandag 8 - 15.30

Tirsdag 8 - 16.30

Onsdag 8 - 15.30

Torsdag 8 - 14

Fredag 8 - 14

Hvis du høre telefonsvaren kan vi have været nødsaget til at sætte den på pga travlhed. Prøv venligst at ringe senere eller send evt en mail på mail@dyrberg-hansen.dk

 

KLINIKKEN HOLDER LUKKET KRISTI HIMMELFARTSDAG OG FREDAG DEN 19 MAJ

 

Proteser

Vi laver flere forskellige typer proteser men de to store hovedgrupper er HELPROTESER, som laves ved fuldt tandtab, hvor alle tænder i kæben skal erstattes, og DELPROTESER, som laves ved delvist tandtab, hvor en eller flere tilbageblivende tænder er til stede i kæben.
Proteser sidder ikke fast, men skal tages ud minimum to gange dagligt for optimalt renhold.

De forskellige typer proteser vi kan lave på klinikken er:

- Gingivalt understøttet delprotese som er den billigste type delprotese. Protesetænderne sidder fast på et stykke lyserødt plastik (akryl) som skal forestille tandkød. Denne type delprotese bør kun anvendes, hvis de tilbageblivende tænder ikke skønnes til at kunne bevares mere end 1-2år. Det er IKKE en permanent løsning og kaldes derfor også for en OVERGANGSPROTESE.

- Unitorprotese som er en delprotese med et støbt stel i metal. Dette gør protesen stærkere og langt mere præcis end overgangsprotesen. Den kan holde i mange år og er oftest let at vænne sig til. Protesen støtter sig på tyggefladerne af eksisterende tænder og det kræver derfor en ganske let og helt ufarlig beslibning af disse. Protesen har også bøjler der griber fat om tilbageblivende tænder, så den kommer til at sidde godt fast.

- Hybridprotese, hvor protesen sidder fast på nogle tilbageblivende og særligt udbyggede rødder.

- Immediatprotese, hvor protesen indsættes lige efter tandudtrækning. På denne måde bevarer man lettest det oprindelige udseende og bid. Man skal ved denne type protese påregne en proteseomstilling efter ca ½-1år.

- Attacmentprotese, som er en delprotese der sidder fast på "hængsler" i de tilbageblivende tænder.

- Implantatprotese, som vha. en slags tryklåse holdes fast af implantater, der er skruet ned i gummen.