Nørreport Centret - 7500 Holstebro - Telefon 9742 1495 - mail@dyrberg-hansen.dk - Åbningstider: Mandag-fredag: 08.00-16.00 telefontid kan variere.

Børst dig til et sundt hjerte

Du fjerner ikke kun Karius og Baktus ved at svinge tandbørsten. Du nedsætter samtidig risikoen for en livstruende hjertesygdom. Det viser et nyt dokomenteret studio fra University College London, hvor forskere har gennemgået tidligere studier på området og undersøgt 12.000 personer.

Risikoen for hjerteproblemer stiger med hele 70%, hvis man ikke hører til dem, der bruger tandbørsten 2 gange om dagen, viser undersøgelsen. Den manglende børstning øger risikoen for kronisk tandkødsbetændelse, der belaster immumsystemet og senere også kredsløb og hjerte. 

Dårlig mundhygiejne skader ikke kun tænderne, men belaster hele kroppen med såkaldt inflammation. Altså en slags alarmtilstand i immumforsvaret, som på sigt skader hjerte, blodkar og hjerne og kan føre til blodpropper, demens sukkersyge og mange andre skader.

Det uhyggelige er, at betændelsen ikke kan mærkes, men huserer i kroppen i årtier, uden at vi ved det. Men skaderne kommer på et tidspunkt. Man er - iflg. undersøgelsen - sikker på, at man kommer til at høre meget mere til, hvordan den skadelige inflammation er med til at fremkalde mange sygdomme hos os og gør os gamle før tiden.